Tornada al curs polític

● El ple de setembre va començar amb els temes que van quedar pendents de l’anterior sessió plenària de juliol. De l’anterior ple va faltar per debatre part de la sessió de control, una moció presentada pel Grup Municipal del Partit Popular i els precs i preguntes de tots el grups i la regidora no adscrita.

Entrant ja en el ple de setembre, el nostre grup municipal va seguir votant en contra de l’aprovació de l’acta ja que segueix sense respectar la llengua d’exposició i no correspon amb la literalitat de les nostres paraules.
No vam donar suport als comptes generals presentats per l’equip de govern ni a les enèsimes modificacions de crèdit. Entenem que hi ha modificacions que són inevitables i sobrevingudes però seguim reclamant al PSC que intenti fer uns pressupostos més adequats i que intenti ajustar millor les partides. Veurem quins pressupostos presenten per 2017 en els propers plens i que els regidors haurem de votar.

Es va aprovar per unanimitat incorporar dos edificis al catàleg de Béns Cultural d’Interès Local de patrimoni històric-artístic, l’antiga estació de Carrilet i l’actual seu del Patronat Cultural i Recreatiu.
Entrar en la sessió de control, Ciutadans només va poder presentar una moció degut a que en la junta de portaveus i fent-se una incorrecta interpretació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), es va desestimar l’ incorporació a l’ordre del dia del ple de la moció conjunta amb el PP contra la resolució separatista del Parlament.

L’altra moció que si vam poder portar a ple va ser la millora dels serveis residencials i l’ampliació de les places públiques destinades a la gent gran a Cornellà i el Baix Llobregat. L’actual oferta de places de residències, centres de dia i pisos tutelats és insuficient i els nostres majors tenen una llarga llista d’espera, arribant a més de dos anys i mig. Aquesta moció va ser aprovada i esperem que serveixi per a millorar el serveis municipals dedicats al suport i la cura de les persones majors garantint el dret a viure i envellir dignament facilitant l’autonomia personal i cobrint les necessitats dels seus cuidadors.
Enllaçada amb aquesta temàtica, ICV-EUiA va presentar una moció en defensa de l’autonomia de la gent gran en la qual estem en sintonia. Vam presentar dues esmenes que al nostre parer completaven la moció i que no van ser incorporades.
Va ser un ple on vam poder debatre de gairebé tot i com sempre, fins a altes hores de la nit.

Vull destacar la moció que va presentar ERC per la Reforma Horària. Si apostem per uns horaris més europeus, que respectin la conciliació laboral i familiar, justament el ple de Cornellà no és el millor exemple, per això des de Ciutadans vam presentar una esmena per instar a la modificació de l’horari de la sessió plenària. També ens va alegrar la moció del PSC perquè hi hagués unes millores en els accessos a l’estació de Renfe, per fi l’equip de govern fa cas a un informe o recomanació del Síndic. Altres mocions presentades van ser reclamar unes festes populars feministes, nosaltres advoquem per unes festes igualitàries i no sexistes, altra moció de suport al poble palestí que implicava un boicot al poble d’Israel, una altra moció per sol·licitar la celebració d’actes institucionals per part de l’Ajuntament el dia 12 d’octubre, vam discutir sobre el canvi de nom del Parc de la Infanta que passarà a anomenar-se Parc del Canal de la Infanta i vam debatre sobre les revàlides en l’ESO i Batxillerat de la LOMCE

Finament varem fer un prec per demanar que s’estableixin uns criteris homogenis i objectius per a que l’aprovació en debat de les diferents mocions a la junta de portaveus sigui una acció objectiva i no una eina política i que al ple de Cornellà es debatin qüestions que afectin al municipi.

Dani Martínez

Concejal C’s Cornellà