Cs i el PSC firmen un pacte de govern a Sant Andreu de la Barca que té com a eixos la promoció econòmica, els serveis socials i la transparència

● La portaveu del grup municipal de Cs assegura que l’acord proporcionarà al municipi “un govern fort i estable que donarà solucions als ciutadans

IMG_6677Sant Andreu de la Barca, dimecres 29 de març del 2017. Ciutadans i el PSC han signat avui un acord de govern a Sant Andreu de la Barca. La portaveu de Cs al municipi, Saray Cantero, ha explicat que el pacte “es basa en les coincidències programàtiques de les dues formacions”, i té com a principals eixos “la promoció econòmica, les polítiques socials i la transparència de les institucions”. La regidora de Cs ha destacat que l’acord proporcionarà al municipi “un govern fort i estable que donarà solucions als problemes i les inquietuds dels ciutadans”.

Entre altres coses les dues formacions han acordat elaborar un Pacte Municipal d’Ocupació que afavoreixi especialment els joves i als majors de 55 anys, la posta en marxa de programes de garantia social per afavorir la inserció laboral de col·lectius en risc d’exclusió o la realització d’un pla de Millora i Urbanització dels polígons industrials del municipi per fer-los més atractius. També s’ha previst introduir d’altres millores urbanístiques a la ciutat com l’eliminació de barreres arquitectòniques, adaptar els parcs perquè siguin inclusius o convertir la carretera Nacional II en una avinguda urbana. Així mateix l’acord de govern contempla mesures per fomentar la transparència municipal com la publicació a la web municipal del catàleg de servis del municipi i les subvencions i ajuts que es s’ofereixen.

El pacte de govern a Sant Andreu de la Barca és el primer que signa Ciutadans a nivell municipal a Catalunya i segons la regidora Saray Cantero, permetrà a la formació “agafar experiència i treballar des de dins de les institucions”. Per a Cantero, el pacte signat a Sant Andreu de la Barca serà “una ‘prova pilot’”, i ha afegit que “contribuirà a que Ciutadans es converteixi en una autèntica alternativa de govern”. En virtut d’aquest acord, Cantero ostentarà la cartera d’Educació i Igualtat i assumirà la Segona Tinença d’alcaldia mentre que l’altra regidor de la formació, Xavier Pla, serà el qui s’encarregui de la cartera de Transparència, Noves Tecnologies i Protecció Civil.


 

Cs y el PSC firman un pacto de gobierno en Sant Andreu de la Barca que tiene como ejes la promoción económica, los servicios sociales y la transparencia

●  La portavoz del grupo municipal de Cs asegura que el acuerdo proporcionará al municipio “un gobierno fuerte y estable que dará soluciones a los ciudadanos

Sant Andreu de la Barca, miércoles 29 de marzo de 2017. Ciudadanos y el PSC han firmado esta mañana un acuerdo de gobierno en Sant Andreu de la Barca. La portavoz de Cs en el municipio, Saray Cantero, ha explicado que el pacto “se basa en las coincidencias programáticas de ambas formaciones“, y tiene como principales ejes “la promoción económica, las políticas sociales y la transparencia de las instituciones“. La concejala de Cs ha destacado que el acuerdo proporcionará al municipio “un gobierno fuerte y estable que dará soluciones a los problemas y las inquietudes de los ciudadanos“.

Entre otras cosas ambas formaciones han acordado elaborar un Pacto Municipal de Empleo que favorezca especialmente los jóvenes y los mayores de 55 años, la puesta en marcha de programas de garantía social para favorecer la inserción laboral de colectivos en riesgo de exclusión o la realización de un plan de Mejora y Urbanización de los polígonos industriales del municipio para hacerlos más atractivos. También se ha previsto introducir otras mejoras urbanísticas en la ciudad como la eliminación de barreras arquitectónicas, adaptar los parques para que sean inclusivos o convertir la carretera Nacional II en una avenida urbana. Asimismo, el acuerdo de gobierno contempla medidas para fomentar la transparencia municipal como la publicación en la web municipal del catálogo de servicios del municipio, las subvenciones y las ayudas que se ofrecen.

El pacto de gobierno en Sant Andreu de la Barca es el primero que firma Ciudadanos a nivel municipal en Cataluña y según la concejala Saray Cantero, permitirá a la formación “coger experiencia y trabajar desde dentro de las instituciones“. Para Cantero, el pacto firmado en Sant Andreu de la Barca será “una ‘prueba piloto‘”, y ha añadido que “contribuirá a que Ciudadanos se convierta en una auténtica alternativa de gobierno“. En virtud de este acuerdo, Cantero ostentará la cartera de Educación e Igualdad y asumirá la Segunda Tenencia de alcaldía mientras que el otro concejal de la formación, Xavier Pla, será el que se encargue de la cartera de Transparencia, Nuevas Tecnologías y Protección Civil.