Ciutadans (Cs) impulsa la revocació de l´adhesió del Consell Comarcal del Baix Llobregat al Pacte Nacional pel Referèndum

• El portaveu de Cs, Josep Maria González, afirma que “el Baix Llobregat és una comarca on la majoria és favorable a respectar les lleis vigents i contrària als trencament unilaterals

Dimarts 30 de maig del 2017. Ciutadans (Cs) ha impulsat la revocació de l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Llobregat al Pacte Nacional pel Referèndum. La formació taronja ha presentat, juntament amb el PP, una moció en la que es reclamava la sortida d’aquest organisme. La sortida del Consell Comarcal del Pacte Nacional pel Referèndum es va aprovar amb els 20 vots favorables de Cs, PP i PSC.

El portaveu del grup comarcal de Cs, Josep Maria González, ha explicat que “tota una sèrie de casualitats van fer possible que aquesta adhesió fos possible en el Ple del mes de març”, en referència al fet que l’adhesió del consell comarcal al Pacte Nacional pel Referèndum va tirar endavant a causa de l’absència en el plenari d’alguns consellers comarcals. I en aquest sentit ha argumentat que “el resultat de les votacions no corresponia amb la sensibilitat de la majoria dels grups i consellers del plenari, ni tampoc era representatiu del sentiment general de la ciutadania de la comarca del Baix Llobregat”.

González ha subratllat que des del grup comarcal de Ciutadans es van “posar a treballar de manera immediata per capgirar aquesta situació” i ha explicat que fruit del treball “va sorgir aquesta moció que tenia per objectiu aconseguir el màxim suport i consens possible i a l’hora buscava fer justícia amb la ciutadania de la comarca”. El conseller de Cs ha destacat també el vot favorable del PSC a aquesta proposta, donat que “demostra que el Baix Llobregat és una comarca on la majoria de la seva població és favorable a respectar les lleis vigents, l´Estat de Dret, i que és contrària als trencament unilaterals i a l´actual model d´organització de la societat i política que entre tots ens hem dotat”.

És significatiu que mentre els partits i les entitats independentistes, encapçalades pel President de la Generalitat, celebraven una cimera per parlar de trencament, el plenari del Consell Comarcal del Baix Llobregat s’apostava per tot el contrari, demostrant la feblesa d´aquest procés instal·lat en el populisme, la demagògia i en un carreró sense sortida”, ha senyalat el portaveu de Cs.

Finalment Josep Maria González ha afirmat que el Baix Llobregat té altres prioritats com “la millora de les comunicacions i les infraestructures, la millora de les condicions en l´àmbit de l´educació o la sanitat”, i ha afegit que “des del grup comarcal de Ciutadans ens mostrem molt satisfets per representar a la ciutadania de la comarca i així ho seguirem fent, amb fermesa i convicció”.